Мед Атлант

ЦВК визнала дійсними вибори на 87-му окрузі

Центральна виборча комісія визнала такими, що відбулися, проміжні вибори народного депутата на одномандатному виборчому окрузі №87, де переміг Василь Вірастюк.

Про це йдеться у повідомленні ЦВК, пише “УП”.

5 квітня під час засідання ЦВК голова окружної виборчої комісії ОВО № 87 оголосив відомості з протоколу та відзвітував про роботу комісії.

Доповідь голови ОВК викликала значну кількість питань у членів ЦВК, які озвучили їх під час засідання.

Водночас ЦВК Олег Діденко заявив, що “дуже непрості вибори відбулися” і комісія буде встановлювати “результати виборів з урахуванням судових рішень, що набудуть законної сили”.

Нагадаємо, у неділю 4 квітня на окрузі №87 в Івано-Франківській області завершився підрахунок голосів за кандидатів у народні депутати, силач і висуванець “Слуги народу” Василь Вірастюк обійшов Олександра Шевченка на 749 голосів.

Вибори супроводжувалися скандалами. Зокрема, після закінчення голосування кілька членів і голова виборчої комісії округу залишили місце роботи, що призвело до втрати комісією кворуму і неможливості продовжити підрахунок голосів. Комісія обрала нових голову і трьох членів.

У більшості випадків суд відмовляється визнавати протиправним рішення ОВК про перерахунок голосів на окрузі № 87 на Івано-Франківщині.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...