Мед Атлант

Медики Прикарпаття відповіли на звинувачення у псуванні та продажі вакцин

Медики з Івано-Франківської області надали роз’яснення на звинувачення про перерозливи вакцин від коронавірусної інфекції, “криворукість” працівників і продаж вакцин “мажорам”.

Заступник Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Володимир Дзьомбак під час етеру телерадіокомпанії «Галичина TV»,сказав що майже 500 доз вакцини CoviShield зіпсувалися через те, що мобільні бригади, які проводили вакцинацію, переживали, щоб у шприці було достатньо дози вакцини.

Натомість самі медики мають іншу думку:

Бригади в Києві пройшли сертифіковане навчання, після чого розпочали вакцинацію у співвідношенні 1:1, тобто 10 осіб на 10-тидозний флакон.
Епідеміолог ДОЗ ОДА Євгенія Чурпіта звинуватила працівників бригад в тому, що вони “не доколюють” людей, так як розлив 10-дозного флакону має бути 1:1,1. Це є вірна імунологічна сентенція при достатній кількості вакцин, а при глобальному дефіциті вакцини вона не діє, тому і вчили колоти 1:1.
Опісля всіх дебатів і звинувачень Управління охорони здоров’я видало наказ про розлив 1,1. Відповідно, в накопичувальному ефекті дози на розлив росли в геометричній прогресії, так як працівники кололи 9 осіб на 10 доз (рештки виливали, а не продавали).
Після справедливого резонансу МОЗ прислав перевірку, яка підтвердила, що колоти потрібно 1:1, і бригади знову почали колоти правильно.

До слова, до сьогодні договір з НСЗУ з технічних причин не підписано і гроші за вакцинації медичні працівники  не отримали.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...