Мед Атлант

Мінсоцполітики виділить 274 мільйони гривень на допомогу постраждалим від домашнього насильства

Міністерство соціальної політики надасть 274 мільйони гривень на створення спеціалізованих служб підтримки для постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Про це інформує Суспільне з посиланням на пресслужбу уряду.

“Мінсоцполітики розпочинає прийом документів від місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з метою надання їм субвенції з державного бюджету відповідно до постанови Уряду від 21 квітня 2021 № 398 “Про затвердження Порядку та умов надання у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі”, – йдеться у повідомленні.

Відповідно до нього, для розширення мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб у держбюджет передбачає 274,2 мільйона гривень.

Ці гроші можуть бути спрямовані на створення спеціалізованих служб підтримки постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, зокрема, притулків, денних центрів з кризовими кімнатами для цілодобового перебування або без кризових кімнат та консультативних служб. Також передбачено придбання коштом бюджету автомобілів для мобільних бригад, які працюватимуть при притулках.

“Зараз важливо, щоб кожна громада вірно оцінила потребу мешканців у таких службах, власні можливості їх створити та забезпечити подальшу роботу”, – зазначила міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Документи від місцевих органів влади та самоврядування прийматимуться до розгляду протягом наступних 30 робочих днів.

Читайте також: Притулок від насильника: для кого у Франківську працює кризова кімната. ВІДЕО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...