Мед Атлант

Педагогиня Отинійського ліцею перемогла у конкурсі “Учитель року-2021”

Учителька трудового навчання Отинійського ліцею Ольга Процак опинилася серед переможців конкурсу “Учитель року-2021”.

Про це інформує пресслужба Міністерства освіти та науки.

Ольга Процак зайняла ІІ місце у номінації “Трудове навчання”.

Педагогічний стаж вчительки – 19 років.

“На уроках, використовуючи інтерактивні методи, значну частину своєї ролі передаю учням – бути консультантом, помічником, спостерігачем, інколи і пасивним, а не виконавцем головної ролі. До таких уроків потрібна попередня підготовка, чіткі інструкції щодо виконання практичних завдань, створення готових виробів. Для виконання практичної роботи необхідно підготувати відповідний набір матеріалів, тому про завдання попереджаю учнів завчасно”, – йдеться у резюме педагогині.

З 1 до 22 квітня тривали відбірковий та фінальний етапи заключного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021». Відбірковий етап визначив 12 переможців у кожній з номінацій.

Конкурс відбувається щороку для стимулювання активної участі вчителів у становленні та розвитку національної системи освіти, популяризації кращих педагогічних здобутків і професійної майстерності.

Основними конкурсними випробуваннями фіналу стали «Методичний практикум», «Урок» та «Майстер-клас», а для керівників закладів освіти – «Фасилітаційна сесія» та “Проєкт”.

Щорічний всеукраїнський конкурс «Учитель року» започатковано Указом Президента України 29 червня 1995 року №489/95. Переможцям присвоюється звання «Заслужений учитель України».

У наступному 2021/2022 навчальному році конкурс «Учитель року» проводитиметься в номінаціях «Основи правознавства», «Біологія», «Інформатика», «Музичне мистецтво».

Читайте також: Чотири вчительки представлятимуть Франківщину на конкурсі “Учитель року-2021”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...