Мед Атлант

Уряд послабив деякі вимоги для призначення субсидій після того, як нещодавно їх посилив – які саме

Кабмін вирішив переглянути та спростити низку правил і вимог для призначення субсидій. Нещодавно він їх посилював.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Він нагадав, що з травня в Україні запровадили нові правила для отримання допомоги. Тепер каже, що «уряд уважно аналізував ситуацію» і вніс певні корективи, інформує hromadske.

Нові зміни торкнуться питання наявності декількох об’єктів житла. Шмигаль наголошує, що якщо ви власник 3-4 квартир у Києві, то субсидію вам не призначать. Але якщо ви маєте будинок у місті та будинок у селі, то це не завадить отримати допомогу. Такі самі правила діють, якщо у вас є ще одне житло на правах спільної власності з іншими людьми.

Також вирішили збільшити розмір депозиту, який впливає на те, чи буде отримана субсидія. Претендувати на допомогу можна, маючи на депозиті до 100 тисяч гривень. Попереднім рішенням уряд почав враховувати доходи від депозитів для призначення субсидії.

Справи про призначення субсидій в окремих випадках, які раніше розглядали спеціальні місцеві комісії, тепер розглядатимуть органи соціального захисту населення. Це дасть можливість утричі скоротити терміни розгляду заяв, переконує Шмигаль. Раніше уряд ліквідував місцеві комісії, які розглядали такі випадки і могли нарахувати субсидію тим, для кого вона не передбачена.

Про інші вимоги

Субсидію також не призначають, якщо:

  • площа житла становить: квартири понад 130 кв.м., будинки понад 230 кв.м. Виключення — дитячі будинки сімейного типу, багатодітні родини, прийомні сім’ї, житлові приміщення для осіб з інвалідністю, що пересуваються на візках, забезпечені з бюджету тощо.
  • витрати домогосподарства або члена родини за рік перед зверненням за субсидією становили понад 50 тисяч гривень на купівлю землі, нерухомості, транспортних засобів, будматеріалів або послуг (крім медичних).
  • будь-хто зі складу домогосподарства або член родини має у власності транспортний засіб, з дати випуску якого минуло менш як п’ять років (крім мопеда і причепа). Одержані безоплатно або на пільгових умовах не враховуються.
  • у складі домогосподарства або сім’ї члена домогосподарства є особи старше 18 років, які отримують зарплату меншу ніж мінімальна (із рядом виключень).
  • людина не повернула надмірно перераховану (виплачену) суму житлової субсидії за попередні періоди.
  • є заборгованість з оплати комунальних послуг у понад 3 місяці або при стягненні аліментів понад 3 місяці (із виключеннями).

 

Читайте також: Усі субсидії з травня виплачуватимуть лишень готівкою.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...