Мед Атлант

У Франківську кризовою кімнатою скористалися 43 людини. Зараз шукають нове приміщення

За час роботи тимчасової кризової кімнати в Івано-Франківську (9 місяців) прийняли 43 людини. Це 23 випадки домашнього насильства.

За 2021 рік місцева поліція склала 215 протоколів про адмінпорушення за фактом домашнього насильства та винесли 260 термінових заборонних приписів.

На фото – хата в селі, в яку її власниця не може повернутися, бо її співмешканець вже кілька разів ледь не забив її до смерті. І поки тривали судмедекспертизи, допити та суд, вона мешкала в нашій кризовій кімнаті, а зараз чекає на рішення в кризовому центрі.

Чи буде в Івано-Франківську кризова кімната – залежить зараз від керівництва міста. Є гроші (донорські та в державному бюджеті), але немає виділеного приміщення. В той час, коли інші міста переймають наш досвід та подаються на фінансування, Івано-Франківськ, обласне місто, може втратити можливість налагодити допомогу постраждалим від домашнього насильства, – зазначають у фейсбуці на сторінці громадської організації Дом4824.
Вирішувати, як діяти  будуть завтра, 26 травня, о 10.00 годині за круглим столом.  Запросили всіх суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству згідно ст.6 Закону України “Про запобігання та протидію домашньому насильству”.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...