Мед Атлант

У Франківську стартував благодійний аукціон, аби купити наркозно-дихальний апарат для онкохворих дітей

Благодійний фонд “Фундація доброчинців” розпочав онлайн-аукціон для збору грошей на наркозно-дихальний апарат для Івано-Франківської обласної дитячої лікарні. Про це Суспільному Карпати розповіла членкиня Наглядової ради за діяльністю фонду Людмила Лінник.

За її словами, вартість апарата становить 450-500 тисяч гривень. Його хочуть придбати для онкогематологічного відділення медзакладу. Наркозно-дихальний апарат дасть можливість проводити різні медичні маніпуляції у так званому медичному сні.

“Як це відбувається? Дитинка разом з мамою або на руках у мами заходить у приміщення, отримує кисневу маску, робить кілька подихів і засинає на короткий період. У цей час лікарі роблять усі необхідні маніпуляції, знімають маску і дитина відразу прокидається. Дітки, яких лікують у цьому відділенні, мають дуже багато таких маніпуляцій щодня. Вони переносять їх складно, знають, що їм уже було боляче і знову буде те ж саме. Вирішенням цієї проблеми є лікування у медичному сні саме за допомогою наркозно-дихального обладнання”, — розповідає Людмила Лінник.

Наразі фонд вже має 158 тисяч гривень. Решта грошей сподіваються зібрати за допомогою благодійних заходів. Перший із них – літній онлайн-аукціон.

“До 6 червня ми збираємо лоти для аукціону. Всі, хто бажає надати для аукціону роботи, вироби, які є у їхній власності, можуть зайти на сторінку “Фундації доброчинців” у мережі Facebook, заповнити анкету і надати свій лот, — каже волонтерка. — Це може бути, що завгодно, що можна переслати поштою, — книжка, картина, подарунок, прикраса або якась послуга. Лоти будуть публікуватися на сторінці спеціально створеної події. До 14 червня можна буде робити ставки, того ж дня аукціон припиниться. Після цього підіб’ємо підсумки та опублікуємо звіт”.

На сьогодні вже зібрано більше десяти лотів. Переважно це — картини, є ювелірні прикраси, ляльковий будиночок та іграшки ручної роботи.

За словами Людмили Лінник, до благодійного збору долучаються доброчинці, перераховуючи комфортну для них суму на розрахунковий рахунок фонду. Також після проведення онлайн-аукціону “Фундація доброчинців” планує провести влітку також офлайн-аукціон. Окрім того, вже за тиждень стартує черговий сезон благодійних концертів “На шапку”, гроші з яких спрямують на придбання наркозно-дихального апарата.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...