Мед Атлант

“Звільнили незаконно” – колишній керівник підприємства “Дороги Прикарпаття”

Андрій Сазонов, колишній керівник ДП “Дороги Прикарпаття” повідомив про рейдерське захоплення підприємства та назвав власне звільнення незаконним.

Про це пише Місто з посиланням на Типовий Івано-Франківськ.

Нагадаємо, що 22 липня голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук липня підписала розпорядження про звільнення керівника ДП “Дороги Прикарпаття” Андрія Сазонова.

Сам колишній керівник каже, що попередньо до нього чи його робити не було зауважень. Таке рішення здивувало Сазонова, оскільки попередньо його ніхто не попереджав про розірвання угоди про роботу.

Приблизно о 16:30 в установу прийшли люди. Серед них був заступник начальника департаменту розвитку громад та територій, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації Володимир Рачкевич. Той попросив зібрати усіх працівників та сказав, що повинен щось повідомити. Почав зачитувати документ, ніби розпорядження голови ОДА, про звільнення Андрія Сазонова з посади керівника. І одразу зачитав документ, який називається “Розпорядження голови ОДА про призначення нового керівника, в.о. директора державного підприємства”, — каже Андрій Сазонов.

Сазонов зазначає, що такому рішенню мала передувати низка процедур, зокрема повідомлення йому про рорушення умов контракту, тощо. Проте ніяких відомостей йому не було надано.

За контрактом Сазонов мав обіймати посаду керівника ДП “Дороги Прикарпаття”2025 року. Відповідно, для звільнення та розірвання договору потрібні були певні причини. До цього часу, каже Сазонов, вимог щодо порушення умов контракту чи доган не було.

Станом на зараз, ми з адвокатами формуємо позовну заяву про незаконне звільнення Сазонова і призначення нового керівника. Особисто я прогнозую затягування судового розгляду різними адмінресурсами. Бо для такої швидкої зміни, за один день, потрібні серйозні причини, – каже Сазонов.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...