Мед Атлант

Франківці “відчули” що буде, якщо не пристібатись у машині. ФОТО

Сьогодні, 30 липня,  в Івано-Франківську всі охочі можуть перевірити на собі що буде, якщо не пристібатись  ременем безпеки у машині.  Таку акції патрульні організували на вулиці Коновальця, 221 (стоянка супермаркету “Велмарт”).

Всі охочі  з 16:00 до 19.00 можуть випробувати у безпеці симулятор зіткнення та не зі слів відчути на собі, що стається з людиною в авто під час зіткнення. Також на заході присутній досвідчений інструктор з водіння, який поділиться з вами особливостями паркування авто.
“В нас у місті є аварійні ділянки на дорогах, де найчастіше трапляються ДТП з потерпілими. Наприклад, кільце на Коновальця. Тут ускладнений рух, великий транспортний потік, зупинки громадського транспорту. Щоб показати, що відбувається з людьми при зіткненні машин, ми вирішили зробити акцію з симулятором: крісло рухається приблизно 8-16 км/за год. Зауважу, що на дорогах машина рухається набагато швидше, тому пасок безпеки необхідний!” – зазначив заступник начальника патрульної поліції в області Андрій Киричук.
Голова ГО “ДОМ 48.24” Наталя Вишневецька також поділилася своїми спостереженями:
“Є дослідження аварійних ділянок. Тільки близько 20 відсотків водіїв і пасажирів користується ременем безпеки. Люди думають, що краще без ременя безпеки. Не вірять, що пасок безпеки врятує життя. Насправді більше шансів вижити у людини, яка пристібається”.
МІСТО також вирішило відвідати подію.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...