Мед Атлант

Як на Косівщині вирощують унікального африканського сома

Мер Косова Юрій Плосконос здійснив черговий виїзд в Микитинці.

І хоча це далеко не перша поїздка в дане село з метою аналізу проблем в першу чергу, сьогоднішня стала для мене певним відкриттям. А чи багато людей знає, що в Микитинцях є ферма по вирощуванню африканського сома? Немаленьке підприємство, яке займається доволі незвичним для наших теренів бізнесом, реалізує високоякісний продукт через мережі супермаркетів. А ще я побачив буквально кілометри піщано-гравійних берегів річки Пістиньки. Практично повна відсутність сміття, неглибока річка, хоча є й плеса, тепла вода, бо від витоку ріки в Шепоті до Микитинців кілометрів сорок, на такій протяжності вода прогрівається краще, ніж в тій же Рибниці ,не кажучи вже про Черемош. Легкі з’їзди до річки. Ідеальні місця для відпочинку на вихідні з дітьми, – дописує мер.
Найбільша проблема – дорога з Пістиня. Над її вирішенням наразі працюють і так чи інакше в 2022 планують вирішити.
Якщо буде державне фінансування – зробиться капремонт, якщо ні – то спробуємо за кошти місцевого бюджету відремонтувати існуюче покриття. Багато місць, де ремонтувати вже нічого, потрібно стелити асфальт цілими картами…
Є проблемні місця з підмиванням берегів річки, потрібна заміни частини даху в будинку культури, є проблемні питання по ФАПу і тому подібне.
Але в цілому оптимістичний настрій, думаю, що село має великий потенціал, – додає Плосконос.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...