Мед Атлант

До програми «Велика реставрація» додали ще сім проєктів

Через надходження додаткового фінансування до президентської програми “Велика реставрація” додали ще сім проєктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Телеграмі.

 “Велика реставрація” масштабується. Список об’єктів президентської програми продовжує розширюватись. Через надходження додаткового фінансування до переліку програми було додано ще 7 проєктів. Усі вони попередньо оцінені експертами та будуть реалізовані цього року. Зокрема до проєктів, що будуть завершені у 2021-му, додались: окремі об’єкти Києво-Печерської лаври та Софії Київської, Національний будинок органної та камерної музики України, Державний історико-архітектурний заповідник у Бережанах, – написав Ткаченко.

Він зазначив, що оновлений перелік створювався з урахуванням наступних критеріїв:

  • об’єкт, на якому реалізовуватимуться проєкти робіт, належить до державної форми власності в сфері управління МКІП;
  • для проведення робіт розроблена проєктно-кошторисна документація з експертним звітом; проведені всі тендерні процедури з відбору підрядника та отримана відповідна дозвільна документація ДАБІ (в окремих випадках); здатність замовником робіт освоїти заявлене фінансування в цьому році.

Як повідомляв Укрінформ, у межах проєкту «Велика реставрація» наразі відновлювальні роботи відбуваються на 36 об’єктах культурної спадщини.

Програма «Велика реставрація» розрахована на 2021-2023 роки та має на меті перетворити об’єкти матеріальної культурної спадщини на один з основних ресурсів розвитку України, зробити їх туристичними «магнітами».

Читайте також: Відновлення історії: у палаці Потоцьких презентували концепцію ревіталізації та розвитку комплексу

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...