Мед Атлант

У Спілці пасічників Прикарпаття розповіли, як бджолярам отримати допомогу від держави

До 1 жовтня цього року пасічники Івано-Франківщини повинні надати пакет документів, щоб отримати дотацію від держави.

Про це Суспільному повідомив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Іван Андріїшин.

Відповідно до переліку, у пакеті повинні бути ветеринарно-санітарний пас­порт пасіки, реєстрація за місцем розташування пасіки, копії паспорта, ідентифікаційного коду, довідка з територіальної громади, яка підтверджує наявність бджолиних сімей. Також потрібно бути зареєстрованим у Держпродспоживслужбі як оператор ринку хар­чових продуктів.

Дотації видають пасічникам, у господарствах яких живуть від 10 до 300 бджолиних сімей. Розмір допомоги не може перевищувати 60 тис. грн.

За словами директора департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської облдержадміністрації Івана Андріїшина, цьогоріч дотації в Україні складатимуть 4,5 мільярда гривень. Це на 300 млн грн більше, ніж минулоріч.

У 2020 році 1 287 бджолярів Івано-Франківщини отримали 12 434 200 грн допомоги від держави, розповів Суспільному голова Спілки пасічників Прикарпаття Іван Юсько.

“Дотацію отримали бджолярі, які офіційно зареєстровані та працюють прозоро. Допомога дуже потрібна пасічникам. Це — стимуляція для розвитку у складний економічний час”, — каже Іван Юсько.

З його слів, найбільше допомоги отримали бджологосподарства у Галицькій та Тисменицькій територіальних громадах.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...