Мед Атлант

У франківській поліклініці №5 – новий інфекційний кабінет

У Міській поліклініці №5 Івано-Франківської міської ради, що на Привокзальній площі, 17, відкрили капітально відремонтований інфекційний кабінет. Раніше він був найгіршим у місті.

Директорка Центру первинної медичної та консультативно-діагностичної допомоги Ольга Савчук каже, що до цього ремонту йшли все літо.

Цей інфекційний кабінет був основним кабінетом для приймання гарячкуючих пацієнтів у період епідемії ковіду. Приймали близько 40 людей щодня: проводили огляд і забирали матеріал для обстеження на ПЛР. При цьому кабінет був у надзвичайно нищівному стані, – говорить Ольга.

Наразі кабінет складається з 2-х приміщень. В першому у 2 зміни працюють інфекціоніст та уролог. А в окремо обладнаному приміщенні забиратимуть матеріал на ПЛР в разі підозри на коронавірусну хворобу. При такому розподілі потоки хворих не повинні перетинатися.

Тут все обладнано згідно інфекційного контролю, – підкреслює Галина Піскорська, що багато років працює лікарем-інфекціоністом Поліклініки №5.

У коментарі журналістам вона розповіла, що інфекціоністи не лише приймають хворих, але й займаються профілактикою інфекційних захворювань, їх запобіганню. А ще ведуться консультації терапевтів по веденню хворих.

Такий кабінет потрібен у кожній поліклініці. Адже він приймає хворих в першу чергу. Багато таких кабінетів у місті ще потребують ремонту. Є і проблеми з фінансуванням медзакладів на державному рівні. Стараємося, щоб умови ставали кращі і для пацієнтів, і для лікарів, – зазначає Руслан Марцінків.

Варто зазначити, що ремонт та переобладнання кабінету зробили за власні кошти підприємства. Їх  вдалося зберегти завдяки тому, що місто оплачує комунальні послуги.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...