Мед Атлант

У Франківську на Промприладі облаштовують новий громадський простір. ФОТО

В Івано-Франківську почали облаштовувати новий громадський простір у дворі відкритого цеху “Парасолька” на Промприладі. Це частина програми фестивалю “Сеанс міського сканування-2021”.

До організації будівельного табору у дворі відкритого цеху “Парасолька” залучили грузинських архітекторів, які є партнерами фестивалю, повідомляє кореспондентка Суспільного.

“Ми робимо пічку, у якій будемо пекти, тобто буде воркшоп за участі людей, які прийдуть. Це — транзитна зона, тому ми не маємо права тут щось змінювати, у нас є тільки маленький острів, де ми зробимо невеликий публічний простір”, — розповідає архітекторка з Грузії Тінатін Ґурґенідзе.

В Івано-Франківську облаштовують новий громадський простір на Промприладі

При будівництві громадського простору використовують матеріали, які є на заводі. Дошки, цегла, скляні вироби — з цих матеріалів складатиметься 70% конструкцій, каже менеджерка урбаністичної лабораторії MetaLab Мар’яна Баран.

“Концепт полягає у тому, щоб спроєктувати такий модульний і гнучкий публічний простір, який складається з різних пересувних елементів. Їх можна адаптовувати до різних подієвих форматів. Тобто, якщо у нас цього літа буде вечірка, то ми це все адаптовуємо під вечірку, якщо у нас — ярмарок, то ми ці ж конструкції використовуємо під ярмарок”, — розповідає Мар’яна Баран.

В Івано-Франківську облаштовують новий громадський простір на Промприладі

Участь у будівництві може взяти кожен охочий. Франківка Марта Сидорів прийшла облаштовувати двір із своїм батьком.

“Побачили оголошення в інтернеті, у Facebook, і вирішили прийти, бо ми з татом дуже часто відвідуємо такі події. Любимо це”, — каже франківка.

Завершити будівництво громадського простору планують у суботу, 4 вересня.

Читайте також: “Прикарпаття” проходить до наступного етапу Кубка України

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...