Мед Атлант

Опора за опорою: будується нова тролейбусна лінія в Івано-Франківську. ФОТО

В Івано-Франківську продовжується будівництво нової тролейбусної лінії, що має з’єднати мікрорайон “БАМ” із “Пасічною” через об’єднані Бульвари та центр міста. Одна за одною з’являються нові металеві опори контактної мережі. На складному перехресті Галицька – Північний бульвар їх має бути 11, а загалом – 21. А також на цій ділянці планується розширення та зміна руху.

Заступник директора КП «Електроавтотранс» та керівник проекту Андрій Тютюник інформує, що в найближчі два-три тижні планується завершення монтажу металевих опор.

“Цей новий тролейбусний маршрут плануємо відкрити вже на День міста! І надіємось, що все буде гаразд і ми виконаємо цю роботу. Також, паралельно, на ділянці об’єднаних Бульварів хочемо робити благоустрій території. Адже тут є ще багато роботи”, – коментує міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Нагадаємо, що ці роботи фінансуються Європейським банком реконструкції та розвитку у співфінансуванні з міським бюджетом. 50% роботи нової тролейбусної лінії – це робота тягових підстанцій. А в Івано-Франківську встановили першу тягову підстанцію за останні 28 років.

“Також не варто забувати про інші інфраструктурні речі. Це є павільйони зупинок ГТ, табло на кожній зупинці… І це все ми плануємо встигнути до відкриття тролейбусної лінії”, – коментує заступник міського голови, директор департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Михайло Смушак.

Читайте також: У Франківську збираються збільшити штат інспекторів з паркування

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...