Мед Атлант

Мешканець Верховинського району виграв у суді земельну справу

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов мешканця с. Верхній Ясенів Верховинського району про скасовування рішення Верховинської селищної ради.

26 лютого 2021 року позивачу рішенням Верховинської селищної ради надали дозвіл на виготовлення проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки із земель комунальної власності у приватну. У березні землевпорядною організацією було виготовлено проєкт землеустрою.
Втім, у червні Верховинська селищна рада прийняла оскаржуване рішення, яким скасовували своє ж рішення від 26 лютого. Про це повідомив Івано-Франківський окружний адміністративний суд.
Оскільки позивачем виготовлено проект землеустрою щодо відведення вищевказаної земельної ділянки у власність, то рішення селищної ради про надання дозволу від 26 лютого є виконаним та вичерпало свою дію фактом його виконання.При цьому, органи місцевого самоврядування не можуть скасовувати свої попередні рішення, вносити до них зміни, якщо відповідно до приписів цих рішень виникли правовідносини, пов’язані з реалізацією суб’єктивних прав та охоронюваних законом інтересів, і суб’єкти цих правовідносин заперечують проти їх зміни чи припинення, – постановив Івано-Франківський адмінсуд.
Рішення суду може бути оскарженим в апеляційному порядку.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...