Мед Атлант

На Прикарпатті працюватимуть 6 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги

На Прикарпатті разом з Івано-Франківським обласним центром соціальних служб планується створити шість мобільних бригад.

Про це повідомляє Івано-Франківська ОДА.

Міжнародний благодійний фонд «Українська фундація громадського здоров’я» (УФГЗ) спільно з ЮНІСЕФ та Мінсоцполітики виступили з ініціативою створити мобільні бригади соціально-психологічної допомоги особам, постраждалим від військових дій.

У рамках цього проєкту на Прикарпатті разом з Івано-Франківським обласним центром соціальних служб планується створити шість мобільних бригад, де працюватимуть психолог, фахівець соціальної роботи, юрист, медик та водій. Українська фундація громадського здоров’я, як імплементаційний партнер ЮНІСЕФ, планує забезпечити ці мобільні бригади технічним оснащенням (телефон, планшет), зв’язком, паливом та винагородою спеціалістам мобільної бригади.

Передбачено, що основними завданнями діяльності надавачів соціально-психологічних послуг мобільних бригад будуть: екстрене реагування (скринінг, оцінка ситуації та надання психологічної допомоги постраждалим, у тому числі дітям); надання першої психологічної допомоги та психосоціальної підтримки; юридична допомога (консультування); медична допомога (консультування, онлайн зв’язок із лікарями); здійснення виїздів до залізничних та автовокзалів, евакуаційних центрів, притулків тощо; надання гуманітарних наборів.

Важливо зазначити, що 27 квітня обласний центр соціальних служб та Міжнародний благодійний фонд «Українська фундація громадського здоров’я» уклали Меморандум про співробітництво.

Предметом Меморандуму є те, що сторони зобов’язуються спільно діяти у сфері гуманітарного реагування та підтримки сімей з дітьми, постраждалих від війни, переміщених до Івано-Франківської області та задля реалізації проєкту «Інтегрована підтримка через міждисциплінарні мобільні команди». Проєкт спрямований на підтримку діяльності мультидисциплінарних мобільних команд, які надають соціально-психологічні послуги особам, постраждалим від військових дій збройних сил російської федерації.

Варто також додати, що за підтримки ЮНІСЕФ соціальні працівники області, котрі працюють із дітьми внутрішньо переміщених осіб, отримали 18 планшетів.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...