Мед Атлант

Калуська громада отримає ґрант у сумі до 1,8 млн грн на підтримку малого та середнього підприємництва

Калуська громада отримає ґрант у сумі до 1,8 млн грн (еквівалент 50’000 євро) на системну підтримку малого та середнього підприємництва.

Ми перемогли у конкурсі, ввійшовши у двадцятку з 48 громад всієї України, – каже голова громади Андрій Найда.
Грант фінансується спільно Європейським Союзом та урядом Німеччини в рамках програми міжнародної співпраці «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація MSP», яку в Україні реалізує німецька федеральна компанія Deutsch Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Партнером з проведення грантового конкурсу та моніторингу виконання грантів став Фонд розвитку підприємництва.
У часі воєнного стану вже неодноразово були звернення підприємців, осіб, які працюють дистанційно, щодо створення середовища, де можна було б зібратися та попрацювати, поспілкуватися. ЦЕНТР підтримки бізнесу, який і буде створено згідно поданої заявки, передбачає облаштування простору для обміну досвідом, як представників місцевих, так і релокованих підприємств, бізнесу.
 Також будуть проводитися освітні заходи для залучення охочих до підприємницької діяльності, надання консультації, в тому числі й щодо розробки та написання бізнес-планів, формуватимуться об’єднань для вирішення спільних проблем тощо.
Передбачається забезпечення центру безперебійним постачанням електроенергії та, відповідно, доступом до мережі Інтернет.
Реалізація зазначеного проекту відбуватиметься у співпраці з Новицькою та Верхнянською ОТГ за підтримки Івано – Франківського регіонального відділення Асоціації міст України” і в партнерстві з муніципалітетом м. Горліце (Польща).
Реалізація гранту триватиме до 30 листопада 2023 року.
Перемога в конкурсі стала можливою завдяки Тетяні Сеньків, заступниці начальника управління – начальник відділу підприємництва та грантів міської ради, яка подавала заявку.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...