Мед Атлант

Франківський драмтеатр презентує драму-мюзикл “Ніч на полонині”

Франківський драмтеатр закриє 84 театральний сезон прем’єрою драми-мюзиклу “Ніч на полонині”. Її покажуть 1 та 2 липня. Виставу створили за сюжетом однойменної драматичної поеми Олександра Олеся, яку він написав в 1941 році.

“Ніч на полонині” — це історія про “любовний трикутник” у Карпатах, розповів на пресконференції режисер постановки Ігор Білиць, повідомляє кореспондентка Суспільного.

З його слів, у постановці розмірковують над ще кількома проблемами суспільства.

Режисер постановки "Ніч на полонині" Ігор Білиць

“Про цю грань свободи: коли вона є ліками, й коли її забагато, вона стає отрутою, коли свобода вбиває. Наприклад, як з хіпі, так і з “Ніччю на полонині”: є мавки, яких звичайні люди можуть не розуміти, але є простір свободи, в якому за віруваннями живуть ці істоти. Чи зможе звичайна людина витримати цю свободу?” — говорить Ігор Білиць.

Сюжет вистави розгортається на гірській полонині, де молодий пастух Іван залишається один й зустрічається з Лісовиком, який розповідає про свій світ. Іван закохується в гірську красуню Мавку, попри заручини із сільською дівчиною Марійкою. Коли він не може опиратися чарам лісової красуні, йде за покликом свого серця, всі герої страждають. Фінал постановки відкритий.

Роль Івана у постановці виконує Віктор Абрам’юк, роль Мавки — Інна Бевза.

Акторка, яка виконує роль Мавки, Інна Бевза

“Ніч на полонині” — про спокусу, яка з’являється в більшості людей, якщо не у всіх, в моменти емоційної вразливості. Потрібно знайти силу в собі зробити вибір й взяти відповідальність за нього. Коли є вибір з двох, і в будь-якому випадку хтось буде страждати”, — каже акторка Інна Бевза.

Особливістю вистави є те, що всі костюми героїв виконані в естетиці хіпі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...