Мед Атлант

У порубці лісу підозрюють начальника та інспектора відділення Карпатського НПП

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури начальнику та інспектору одного із природоохоронних науково-дослідних відділень Карпатського національного природного парку повідомлено про підозру у незаконній порубці лісу та зловживанні службовим становищем.

За даними слідства, підозрювані здійснили незаконну порубку дерев на території природно-заповідного фонду на понад 426 тис. грн. Вони заготовляли лісодеревину під виглядом дров та реалізовували її за грошову винагороду. У грудні 2022 року спільники без дозвільних документів здійснили порубку дерев породи «бук», які перевозили для продажу.
Під час перевезення деревини їх викрили правоохоронці. Щоб приховати протиправну діяльність посадовець пред’явив працівникам поліції недостовірну товарно-транспортну накладну. Через декілька днів він скерував директору Карпатського НПП рапорт про виявлення лісопорушення, достовірно знаючи, що вказані дерева зрубані за його вказівкою.
Наразі підозрюваних відсторонено від займаних посад. Слідчі встановлюють також інших осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення. Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...