Мед Атлант

Сморід і сміття: франківські поліціянти і комунальники зламали двері у квартирі, через яку затоплювало пенсіонерку. ВІДЕОСЮЖЕТ

Сьогодні, 29 червня, в Івано-Франківську по вул. Довга, 26 поліцейські разом з комунальниками зламали двері у квартирі, вода з якої понад дві доби текла до пенсіонерки. Увійшовши всередину, відповідні служби зустрілися з повною антисанітарією. Сусіди кажуть, що це справжній притон і хто тут тільки не перебував та не заважав їм жити. Зізнаються, інколи страшно було вийти з квартири у під’їзд.

Такий інцидент трапився у будинку на вулиці Довга, 26 ще у вівторок – 27 червня. Стефанія Величко дві доби збирала воду у власній квартирі. 76-річна жінка-пенсіонерка сім’ї немає, ще й інвалід. Каже, сусіди позбігалися на допомогу. За це їм щиро вдячна. Два дні до жінки приїжджали поліцейські, рятувальники та аварійна служба. Остання воду перекрила, тому декілька квартир залишилися без водопостачання.

Ремонтувати почали нині, 29 червня, бо вчора був державний вихідний і представники КП “Муніципальна інвестиційна управляюча компанія” не змогли прийти. До речі, сьогодні затоплення вже видиме не тільки в квартирі пані Стефанії, а й знадвору будинку та у під’їзді.

Та це ще не все. У квартирі ніхто не прописаний, це з’ясували патрульні. Пані Стефанія каже, що квартира від батька й матері перейшла дочці. Та віддала її юному сину. Того сусідка — Христина Манило, бачила ще у понеділок на квартирі, опісля наче зник. Жінки розповідають, що власниця — мама юнака, взагалі не приходить на квартиру, хоч сама проживає нібито у Франківську. Правда, свого часу жінка зловживала спиртними напоями і зараз її доля невідома. Син приводив у квартиру різні компанії. Вони поводилися не зовсім порядно, порушуючи громадський спокій. Такий інцидент з власниками квартири мають від 2012 року. У 2013 році зверталися до міської влади, щоб вимкнули газопостачання до цієї квартири. Кажуть, була загроза вибуху. Потім самотужки цвяхами забили двері і мали на деякий період часу спокій. Нещодавно зверталися до міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа,  але той пояснив, що не може забрати квартиру у власників – немає права.

Проблема із затопленням виявилася ще складною тому, що без власника зайти у квартиру неможливо. Поліція і рятувальники — безсилі. Чекали на представників МІУКу донині, які склали відповідний акт, аби двері зламати. Так і зробили при дільничному офіцерові поліції. Зайшовши всередину, побачили “гори” сміття та повну антисанітарію. А ще неприємний запах, який розповсюдився під’їздом. Комунальники пояснили, що виправити проблему можна, але на це потрібний час — близько трьох годин. Після усунення всіх недоліків двері мали б запломбували. Журналісти МІСТА були на місці події: поспілкувалися з потерпілою пенсіонеркою, сусідкою, дільничним та представниками МІУКу. Останні неохоче спілкувалися, мовляв, йдіть до керівництва.

Більше дивіться у відеосюжеті. Крім того, у сюжеті коментарі директора КП “Муніципальна інвестиційна управляюча компанія” Мирона Джуса, який пояснив, що комунальники все зробили правильно і справді не мали проводити ремонтні роботи у вихідний день, та речника Управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську Миколи Гурака, який проінформував, чому ж поліціянти не давали дозвіл на зламування дверей ще вчора, а чекали на представників МІУКу.

Читайте також: Позиція жорстка, ми не будемо терпіти такі речі в лавах поліції, — керівництво франківських патрульних про ДТП. ВІДЕОСЮЖЕТ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...