Мед Атлант

Випивка і діти. На міському озері, де святкували Івана Купала, відкрито продавали алкоголь

Вчора, 6 липня, на площі біля міського озера відбулися Купальські святкування. Сімейне свято, на якому було присутньо чимало дітей, не обійшлося без міцних напоїв.

Кілька ярмаркових палаток, які вдень продавали лише цілющі безалкогольні нектари, ввечері поповнилися хмільними напитками. Охочих скуштувати “веселих” трунків було чимало.

Продавали не лише наливки а й віскі, хренівку, медовуху, бренді тощо.

Журналісти “МІСТО” намагалася з’ясувати у продавців, чи мають вони дозволи на продаж міцних алкогольних напоїв. Спершу один з них стверджував, що такі не продає, коли журналістка вказали пальцем на майже порожню пляшку з міцною наливкою, зізнався, що дозволу немає.

В іншій палатці, де алкогольний асортимент було представлено у широкому форматі, нам повідомили, що дозвіл є, проте він у власника, якого в результаті ми так і не дочекалися.

В решті-решт до палаток, де продавали алкоголь, підійшла одна з організаторів. На наше запитання, чи дозволено такий продаж на святі, повідомила, що відповідає лише за місце проведення заходу, а не за те, що на ньому відбувається.

Теж саме питання ми задали очільниці міського департаменту культури Надії Лаврівній, яка стверджувала, що відповідає лише за концертну програму, тобто те, що відбувається на сцені.

“Загалом у Європі — це нормальна практика, а  в нас… Я особисто тут на ярмарку придбала собі плящину хорошого виноградного напою”, — каже Надія Лаврівна. На запитання: чи знає про продаж на святі міцних напоїв, відповідає: не цікавилася, адже за це мають дбати інші люди.

Чи правильно, що дорослі поруч з дітьми, тобто у громадському місці, розпивають алкоголь ми запитали й у муніципальних вартових, які охороняли захід. На що почули відповідь: якщо продають, значить мають на це дозвіл. Перевіряти чи це так муніципали не збиралися. І загалом 178 ст. КУпАП також ігнорували.

З’ясувати чи законно на Купальському родинному святі вчора продавали місці хмільні напої нам не вдалося. І загалом, чому всіма правоохоронцями ігнорувалося масове розпиття спиртного у громадському місці — теж.

Та й наш мер, наче, за тверезий спосіб життя і боротьбу з різноманітними наливайками…

Читайте також: У місті виявлено чимало точок продажу, де реалізовували алкоголь неповнолітнім

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...