Мед Атлант

19 гривень на чотириразове харчування: керівник пологового пояснив “дієтичний” сніданок породіль

Як МІСТО вже писало, що франківців обурив склад “смачного” сніданку в міському пологовому будинку. Директор установи Сергій Стефанко пояснив, чому склався такий стан справ.

На чотириразове харчування для однієї людини виділяють з державного бюджету 19 гривень та 25 копійок в день. Традиційно на сніданок ми подаємо хліб з маслом й чай, однак зараз масло відсутнє. День-два ми почнемо отримувати його від франківського молокозаводу, — розповідає він.

Стефанко додав, що раз на тиждень пацієнти отримують курячу котлету або відварене куряче м’ясо. Решту ж часу жінок годують менш витонченими стравами.

Однозначно, цих коштів замало. У нас кожного дня перебуває близько двохсот пацієнтів. Харчування — це колосальна стаття витрат, однак вона залишається недофінансованою. Благодійні внески ми витрачаємо на поточні ремонти, на закупівлю дезінфікуючих засобів і тому подібні речі. Ви тільки уявіть, у міському пологовому будинку є власна карета “швидкої допомоги”, на паливо для якої ми не отримуємо коштів взагалі, — продовжує він.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків в ефірі однієї із радіостанцій пообіцяв перевірити харчування у пологовому будинку, але додав, що з такою підтримкою держави “скоро й чайку з хлібчиком не буде”.

Читайте також: “СТЕК, прощавай”: Марцінків анонсував підключення частини франківців до “Теплокомуненерго”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...