Мед Атлант

Прикарпатцю, який зрубав 9 дерев, загрожує до трьох років позбавлення волі. ФОТО

Так, 23 червня, під час несення служби на території обслуговування дільничний офіцер поліції виявив невідомого чоловіка, який на території Яблунівського лісництва Державного підприємства “Кутське лісове господарство” здійснював незаконну вирубку дерев.

В ході проведення відповідних заходів правоохоронці з’ясували, що восьми сироростучих дерев породи “Дуб”та одного сироростучого дерева породи “Граб” на території лісосмуги на власний розсуд зрубав 53-річний мешканець одного із сіл району.

Чоловік зізнався у скоєному злочині та розповів поліцейським, що деревину хотів використати для власних потреб у господарстві.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст. 246 Кримінального кодексу України (Незаконна порубка лісу). За такі дії передбачена відповідальність у вигляді штрафу на суму від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців. Також, відповідно до санкції вказаної статті, покаранням може бути обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...