Мед Атлант

Начальник філії “ДЕУ”, якого в березні спіймали на хабарі, відбувся 25 тис. грн. штрафу

11 липня Франківський міський суд виніс вирок у справі начальника філії «Івано-Франківське дорожньо-експлуатаційне управління» ДП «Івано-Франківський облавтодор», якого у березні цього року зловили на “ліваку”.

Його обвинувачували у “одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданого йому службового становища”. Простіше кажучи, керівник підприємства “здав в оренду” техніку – без будь-яких договорів, а гроші за це поклав до своєї кишені.

Як встановив суд, у березні 2019 року приватне підприємство «Автошкола «Автолюб-ІФ» на земельній ділянці площею 0, 4342 га розпочало будівництво автодрому, автомагазину та офісно-навчальних приміщень в с. Підпечари Тисменицького району. В зв`язку із тим, що для розрівнювання та утрамбування вищевказаної земельної ділянки необхідна спеціальна техніка, 22 березня представник автошколи приїхав до філії Івано-Франківське ДЕУ для вирішення питання оренди спецтехніки – грейдера та котка.

Керівник філії заявив, що один день роботи грейдера буде коштувати 6700 грн., які необхідно сплатити офіційно на рахунок підприємства. При цьому, він наголосив, що за оренду котка договір укладати не обов`язково, а кошти за використання котка можна буде передати йому. Після цієї розмови представник автошколи вирішив звернутись із відповідною заявою в ДЗЕ УЗЕ в Івано-Франківській області.

Відповідно до попередньої домовленості із директором філії, він сплатив 6700 грн. на рахунок Філії за один день роботи грейдера. А 27 березня приїхав до філії Івано-Франківське ДЕУ, де керівник повідомив йому, що за роботу котка йому треба дати 5 000 грн., тобто за три дні 15 000 грн.

Після отримання неправомірної вигоди, обвинувачений був затриманий працівниками ДЗЕ УЗЕ в Івано-Франківській області та слідчого управління ГУ НП в Івано-Франківській області, а предмет неправомірної вигоди в сумі 15 000 грн. вилучений.

В судовому засіданні обвинувачений в повній мірі визнав свою вину, у вчиненому щиро розкаявся.

“Просив суд затвердити угоду про визнання винуватості від 29 травня 2019 року, наслідки укладення та затвердження угоди, вид покарання, яке буде застосовано до нього в разі затвердження угоди розуміє”.

Суд ухвалив затвердити угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та підозрюваним.

Підозрюваного визнати винуватим та призначити покарання, у виді штрафу в розмірі однієї тисячі п`ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25 500 з позбавленням права обіймати посади пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в державних підприємствах, установах та організаціях на строк два роки.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...