Мед Атлант

Наші диванні активісти вважають, що тільки танком можна все вирішити, – Абрамів на акції “Стоп Путін”. ФОТО

В Івано-Франківську, 28 квітня, відбулася акція «Stop Putin’s War in Ukraine».

Організатором акції є Національний рух «Державницька Ініціатива Яроша». Українці діаспори, які долучаться до акції в різних країнах світу, звернуться до дипломатичних установ із проханням посилити увагу до подій, які відбуваються в українській державі, передає МІСТО.

«Це всесвітня акція протесту, яка уже вчетверте відбувається у 50 країнах світу. Її мета – привернути увагу світової спільноти до російської окупації в Україні, показати важливість єдності і солідарності з Україною, а також – закликати увесь світ посилити тиск на Росію для відновлення територіальної цілісності і миру в нашій державі.
Цього разу ми концентруємо увагу на тому, аби звільнити полонених, які утримуються на непідконтрольній частині нашої держави і політв’язнів, які перебувають у Росії», – розповів керівник прикарпатського відділення штабу Яроша Василь Абрамів.

Василь Абрамів

До самого протесту долучилося не багато учасників. Абрамів це прокоментував так:

“Наші диванні активісти вважають, що тільки танком можна все вирішити. Ми показуємо інше”.

/ФОТО: МІСТО

Щодо вимог, то вони залишаються незмінними:

  1. Вивести усі іноземні збройні формування, військову техніку, а також найманців з території України (включно з Кримом) під наглядом ОБСЄ. Роззброїти всі незаконні групи. Відновити повний контроль над державним кордоном з боку України у всій зоні конфлікту, згідно з п.п.9-10 Мінських угод від 12.02.2015 р. і резолюції Генасамблеї ООН від 16.11.2016 р.
  2. Збільшити спостережну місію ОБСЄ до 24 годин на добу, сім днів на тиждень, та допустити її до частини українсько-російського кордону, яку Україна тимчасово не контролює, тому що російсько-сепаратистські війська припиняють атаки тільки тоді, коли спостерігачі ОБСЄ присутні на фронті.
  3. Негайно звільнити всіх заручників і незаконно утримуваних осіб (включаючи українських полонених, військових та цивільних, що незаконно утримуються на территоріях Криму, Донбасу і країни-агресора Росії, а також громадян інших країн), які знаходяться під арештом за політично мотивованими і сфабрикованими звинуваченнями — згідно з п.6 Мінських угод від 12.02.2015 р.
  4. Звільнити тимчасово окуповану країною-агресором Росією територією Криму і Севастополю, згідно з резолюцією Генасамблеї ООН від 16. 11. 2016 р.

Читайте також: Пана “Дайте Пару Копійок”, котрого побили, виписали з лікарні. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...