Мед Атлант

В Івано-Франківську вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Згідно з Указом Президента України від 21 травня 2007 року № 431 “Про заходи у зв’язку з 70-ми роковинами Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років” 21 травня 2017 року в Україні відзначався День пам’яті жертв політичних репресій.

Цього дня у м.Івано-Франківську у Меморіальному сквері за участю представників обласної, та міської влади відбулось покладання квітів до Хреста жертвам політичних репресій. Покладання квітів відбулось й до могил жертв комуністичного терору, що поховані на території Меморіального комплексу Дем’янів Лаз, повідомляє МІСТО з посиланням на Офіційний сайт міста Івано-Франківська.

Після покладання відбувся IV велопробіг “Дорогами пам’яті”, присвячений пам’яті героїв боротьби за незалежність України та жертв комуністичного терору у Західній Україні 1939-1941 років за маршрутом: Меморіальний комплекс Дем’янів Лаз – м.Івано-Франківськ – м.Тисмениця – с.Пшеничники Тисменицького району. Учасники велопробігу під час його проведення молитовно вшановували пам’ять учасників визвольної боротьби та жертв репресій комуністичного режиму в місцях поховань та біля пам’ятних знаків, які розташовані за вказаним вище маршрутом

Окрім того, 21 травня 2017 року у місті було скасовано проведення різного роду розважальних заходів. З відповідними рекомендаціями виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради звернувся до об’єднань громадян, підприємств, установ та організацій усіх форм власності, які діють на території Івано-Франківська напередодні Дня пам’яті жертв політичних репресій.

Читайте також:  Декілька тисяч прочан з Івано-Франківщини здійснили прощу до Зарваниці. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...