Мед Атлант

Я не задіяний у схемах, тому це дратує, – Ігор Смаль про обшуки правоохоронців

Вчора, 22 травня, в Івано-Франківському Департаменті освіти та науки правоохоронці провели обшук. Їх цікавила документація щодо ремонтних робіт у міських закладах освіти.

Речник УЗЕ Івано-Франківської області Михайло Сас повідомив журналістам МІСТА про те, що обшук проводився за дорученням слідчого на підставі рішення суду щодо якості ремонтних робіт близько десяти закладів освіти Івано-Франківська, які відбувались у 2015-2016 роках. Ряд документів вилучили та передали на експертизу.

Керівник Департаменту освіти та науки Ігор Смаль розповів журналістам, що перед обшуком працівники УЗЕ просили його надати копії документів щодо ремонтів навчальних закладів. Департамент надав ці документи, але правоохоронці  заявили, що копії поганої якості. Відтак, суддя прийняв рішення, що це підстава для проведення обшуку.

Обшук провели у кабінетах освітянина, головного бухгалтера, заступника з господарської частини і в одному з приміщень бухгалтерії.

“Це була незапланована акція, яка призвела до того, що роботу Департаменту на один день паралізувало. Мені дивно, що ні слідчі, ні прокурор, ні суддя навіть не змогли розібратись в тому, чим вони займаються. Тобто, що у постанові суду була помилка і одному й тому ж підряднику приписали два об’єкти: школа №1 і школа №15. Якщо правоохоронці не можуть знайти у двох соснах дорогу, то про що взагалі можна говорити”, – зауважив керівник Департаменту освіти і науки.

Ігор Смаль наголосив, що він переконаний в тому, що документи Департамент надав правильні і жодних підстав для обшуку не було.

Завдання Департаменту освіти – надавати освітні послуги, а не будувати, тобто ми довіряємо технічним ескпертам, які все досліджують і залишають свої підписи. Ми переконані, що документи нормальні, правильні, там немає ніяких підстав і всього іншого. Тому не знаю, до чого вони хотіли “докопатись”“, – переконує освітянин.

Сьогодні під час оперативної наради міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків поскаржився на обшуки в Департаменті освіти. Зокрема, назвав їх “політичним переслідуванням”. Ігор Смаль каже, що, ймовірно, причиною візиту правоохоронців є те, що він не задіяний у жодних схемах.

Цілеспрямовано під тиском опиняються заклади управління, до яких причетні “свободівці”. Можливо, дратує те, що я новий, ні в яких схемах не задіяний і важко на мене впливати, мною керувати“, – заявив Ігор Смаль.

Читайте також: Чи потрібні Івано-Франківську пішохідні фонтани: думки мешканців. ВІДЕОСЮЖЕТ 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...