Мед Атлант

Під час нересту місцеві рибалки завдали шкоди рибному господарству на 90 тисяч гривень

Наприкінці червня в Україні завершилась нерестова заборона на вилов риби (водних біоресурсів). За три місяці, з 1 квітня по 30 червня, рибоохоронні патрулі в різних регіонах України провели 4088 рибоохоронних рейди, було виявлено 7446 порушень.

Вилучено 41,2 тис кг водних біоресурсів та 11823 штуки заборонених знарядь лову, затримано 183 транспортних засоби, інформує прес-служба Державного рибного господарства України.

«Рибоохоронний патруль запущено вже у 18 регіонах України. Завдяки його роботі в 2017 році зафіксовано порушення із збитками на суму 65,1 млн грн. Це в 9 разів більше, ніж в 2016 — 7,3 млн грн. Результат 2017 року свідчить не про збільшення кількості порушень, а про значно вищу ефективність патруля у порівнянні з ліквідованими органами рибоохорони», — наголосив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

Він додав, що наступний крок — підвищення адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення правил рибальства, відповідний законопроект №5262 вже зареєстровано у ВР.

В Держрибагентстві зазначають, що на Івано-Франківщині було проведено 95 рейдів, під час яких виявили 119 порушень. Сума завданих збитків ­ — понад 90 тисяч гривень.

Читайте також: На Городенківщині браконьєри виловили риби майже на 68 тис грн. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...