Мед Атлант

Конфлікт у франківській школі №13: захисник батька побитого учня переконаний, що прокуратура “зливає” справу

Сьогодні, 14 серпня, в міському суді Івано-Франківська слухалася справа Віталія Мельничука – батька колишнього учня ЗОШ №13, якого взимку жорстоко побила банда осіб на території однієї з шкіл Івано-Франківська. Як стверджує потерпілий – серед них були старшокласники його школи. Мати одного з них і подала на батька побитого хлопця до суду. Жінка стверджує, що той безпідставно зламав ніс її сину.

Нагадаємо, минулого разу справу слухали 31 липня. Її розділили на два кримінальні провадження. Одне з них – за заявою матері Юрія Перепічки (старшокласника ЗОШ №13, на якого вказав син Віталія Мельничука в день побиття) дійшло до суду. Інше – за заявою батьків побитого школяра – припадає попелом у кабінеті слідчого. Як стверджує правозахисник, у справі навіть не допитані свідки, хоча інцидент трапився ще в січні.

Сьогодні у суді зачитали ухвалу. Віталію Мельничуку повідомили про підозру. Після цього адвокат клопотав, щоб заслухати свідків. Для прикладу, патрульних, які приїжджали на місце події. Проте суд відхилив клопотання.

Крім того, відхилено і в клопотанні щодо того, аби повернути справу на дорозслідування, щоб ці справи об`єднали. Адже, за словами захисника, прокурори у тій та іншій справі ті самі.

Та це ще не все. Також суд відхилив клопотання адвоката про те, щоб за спеціальною програмою від Київстар визначити, де знаходилися учні, які брали участь у конфлікті, на той момент. Бо, як ми писали, мати одного з них подала на Мельничука до суду і стверджує, що той безпідставно зламав ніс її сину. Наголошує, що син був на заняттях з англійської.

Адвокат Мельничука Олег Веремієнко вважає, що прокуратура “зливає” цю справу. Іншого пояснення не бачить, адже в усіх клопотаннях відмовлено.

Дати наступних слухань визначили уже заздалегідь: 23 серпня, де справу Віталія Мельничуку заслухають по суті, та 9 жовтня.

Нагадаємо, справа набула всеукраїнського розголосу, адже кілька тижнів тому Веремієнко влаштував у столиці “живу” конференцію стосовно цього інциденту.

Слід зауважити, що мати Перепічки вимагає у Мельничука грошової компенсації у розмірі 50 тисяч гривень. Сина Мельничука вже прозвали “Бетменом” за те, що вступився на захист молодшого знайомого, якого нібито пресувала шкільна банда старшаків. Власне це, як пояснює сам неповнолітній, і могло стати причиною побиття. Деталі справи – у відеосюжеті “МІСТО” за 31 липня:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...