Мед Атлант

Прикарпатські учасники АТО контролюватимуть хід розслідування справи щодо стрілянини у центрі Франківська

Учасники АТО Прикарпаття контролюватимуть хід розслідування справи щодо стрілянини, яка трапилась 26 серпня в Івано-Франківську біля “Pasage Gartenberg”. Також атовці висловили свої вимоги до керівників силових відомств.

Голова Спілки добровольців АТО Прикарпаття Василь Андріїв оприлюднив офіційну заяву щодо тривожних подій в Івано-Франківську.

За останній місяць сталися два прикрі випадки із застосуванням вогнепальної зброї в самому центрі, ще вчора спокійного міста. При цьому в одному з них було цинічно вбито людину, в другому випадку, група осіб вирішуючи якісь внутрішні розбірки застосувала зброю посеред білого дня і серед великої кількості мирних громадян та дітей. Ми, як учасники АТО, які боролися та продовжуємо боротьбу за збереження незалежності України, за мирне небо та спокійне життя для наших сімей, жителів міста і області загалом, не можемо бути осторонь цих кричущих подій, –йдеться у заяві.

На позапланових зборах атовці прийняли рішення провести термінову нараду із керівниками силових структур, СБУ, Національної поліції, очільниками міста та області. На зустрічі, яка відбулася вчора, бійці висловили свою позицію і заявили про неприпустимість розвитку таких подій, які повертають франківців у “лихі-90”.

Василь Андріїв розповів МІСТУ, що атовці за попередньою домовленістю із керівниками силових підрозділів долучаються до розслідування нещодавньої резонансної справи і беруть хід розслідування під особистий контроль. Зокрема, обіцяють активно слідкувати за діями слідчих та обмінюватись з ними інформацією, яка є в колах учасників АТО. Також бійці пропонують поліції свою допомогу в залученні учасників АТО при затриманні винних.

Ми домовились, щоб наші делегати, які входять до підрозділів СБУ та поліції, були активно долучені до ходу розслідування. Справа повинна контролюватись та не зупинятись, фраховуючи фігурантів та їх прізвища. Для нас найважливіше – безпека франківських сімей і в тому числі наших. Це ж значуща справа. Також пропонували посилення бойових побратимів задля заходів при затриманні чи іншій допомозі поліції. Ми будемо тісно співпрацювати, щоб винні були покарані і така історія більше не повторювалась, – каже Василь Андріїв.

Також учасники АТО висловили свої вимоги до керівників силових відомств:

  1. Провести прозоре, повне та об’єктивне розслідування в терміни встановлені процесуальним законодавством.
  2. Притягнути винних осіб до адміністративної та кримінальної відповідальності згідно чинного законодавства.
  3. Провести службове розслідування, щодо дотримання законності при видачі дозволів на володіння та носіння зброї фігурантами справи, працівниками дозвільної служби ГУ НПУ. В разі виявлення порушень притягнути до відповідальності винних осіб та анулювати відповідні дозвола на володіння зброєю.
  4. Жодним чином не затягувати процес розслідування та не покривати фігурантів справи.
  5. Негайно посилити превентивну діяльність відповідних служб з метою забезпечення порядку в нашому місті.

Атовці прагнуть, щоб у встановлений законом термін, але не пізніше 30 вересня, громадськість проінформували про результати розслідування. У випадку невиконання вимог атовці обіцяють вимагати негайної відставки відповідальних керівників силових відомств.

Читайте також: У поліції розповіли подробиці суботньої стрілянини: сина генерала Француза після події допитали як свідка

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...