Мед Атлант

Франківські чиновники прийшли на перший дзвінок, не зважаючи на заклики батьків

Нещодавно батьківська громадськість закликала чиновників і депутатів усіх рівнів не брати участь у шкільних заходах, присвячених першому вересня. Однак, сьогодні, 1 вересня, на урочистості до франківських шкіл депутати все-таки завітали.

Звернення до президента, прем’єр-міністра, міністрів, нардепів і усіх чиновників опубліковували в спільноті у мережі фейсбук “Батьки SOS”. У такий спосіб батьки прагнули подолати совкові традиції лінійок. Вони наголошували, щоб чиновники приходили до тих шкіл, де є значні освітні проблеми, а не до престижних, в які завжди всі вкладають гроші, пише МІСТО.

Звертаємось до вас із проханням не відвідувати, не приїжджати, не планувати урочистих заходів із вашою присутністю 1 вересня у навчальних закладах. Ваша присутність змушує наших дітей влаштовувати свято вам – інколи ви запізнюєтесь, інколи ваші промовисті промови занадто нудні та довгі. Якщо ви не знаєте, то “святкове вбрання” навчального закладу – кульки, прапорці, вам квіти – це все за кошти нас, батьків. Не даруйте нашим дітям букварики з вашими портретами, краще забезпечте своєчасне надходження підручників у школах. Не приїжджайте 1 вересня у школи, в які місцева влада вклала мільйони, приїдьте 2 вересня туди, де ваша допомога буде необхідною, де навіть за децентралізації, міська чи районна влада не переймається освітою. Адреси навчальних закладів можемо вам надати, але зробіть це без пафосу та з метою допомогти, – йдеться у зверненні.

На таке звернення у фейсбуці відреагувало багато однодумців. Однак, попри заклики батьків до чиновників не перетворювати День знань у привід для піару і не приходити до шкіл 1 вересня франківські депутати стоять на своєму. Зокрема, до школи-ліцею №23 прийшла секретар міської ради Оксана Савчук. Вона вручила директору подарунки та не зовсім короткою промовою привітала присутніх від себе, міської ради та міського голови Руслана Марцінківа. Окрім школи №23, подарунки – сертифікати на суми від 100 тисяч гривень на урочистостях отримали й інші школи Франківська.

У різні школи міста сьогодні приходили депутати від Олександра Шевченка, які також провели політично-привітальні промови та вручили подарунки школярам. Але навряд чиновники завітали до шкіл, які справді потребують допомоги.

На відміну від франківських чиновників, міський голова Мукачева Андрій Балога на своїй сторінці у мережі Фейсбук за день до 1 вересня повідомив, що він та чиновники міської ради Мукачева не псуватимуть свято дітям та закликав інших міських голів не приходити з промовами до шкіл на День знань. Також у Дніпрі і Чернівцях чиновникам заборонили приходити на урочистості до Дня знань.

Читайте також: В прикарпатській школі не відбувся “Перший дзвоник” через протест батьків 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...