Мед Атлант

Залучанський дитячий будинок-інтернат може отримати новий профіль

Сьогодні, 6 серпня, під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку обговорили питання про затвердження Положення Залучанського дитячого будинку-інтернату в новій редакції.

Наразі у будинку-інтернаті функціонує відділення III і ІV профілю для вихованців з тяжкою і глибокою розумовою відсталістю або стійкими розладами психіки, які потребують догляду, навчання та реабілітації, можуть самостійно пересуватися і частково себе обслуговувати, а також паліативного догляду, реабілітації та для яких самостійне пересування є значно ускладненим або неможливим.

Один із членів засідання запропонував змінити профіль дитячого будинку на II, III і IV профілі. Згідно із положенням у новій редакції відділення II профілю функціонуватиме для вихованців з помірною розумовою відсталістю або тяжкими розладами психіки, які можуть самостійно пересуватися та себе обслуговувати.

Тобто в інтернаті планують розширити категорію, щоб приймати більше дітей не тільки з тяжким станом здоров’я. Голова комісії Остап Дзеса каже, що в дитячому будинку нещодавно зробили ремонт, відтак, площа та умови дозволяють отримати новий профіль.

Комісія вирішила підтримати винесення цього питання на розгляд сесії обласної ради.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...