Мед Атлант

Африканська чума у селі Топорівці: створили 10-кілометрову зону нагляду

Як вже писало МІСТО, африканська чума знову на Прикарпатті. Цього разу спалах особливо небезпечного інфекційного захворювання – африканської чуми свиней –зафіксовано у селі Топорівці Городенківського району.

12 вересня о 17.00 год. до ОКЦ Управління ДСНС в Івано-Франківській області від Головного  управління Держпродспоживслужби в області поступило повідомлення про загибель  свійських свиней  в кількості 11 голів  в фермерському господарстві «На горі» та в 1 господаря  в с. Топорівці, Городенківського району Івано-Франківської області (з них внаслідок ураження вірусом африканської чуми -3 одиниці). Всього в даному фермерському господарстві знаходилось 45 свиней.

За результатами дослідження  Державного науково-дослідного інституту лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи м. Київ виявлено ДНК вірус африканської чуми свиней (звіт про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу № 007351 п.м./17 від 12.09.2017 року). На місці загибелі та знищення залишків трупів свиней проведена дезінфекція.

Про це інформує МІСТО з посиланням на управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

12 вересня відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. Зона захисту в радіусі від 3 км до 10 км від неблагополучного пункту, в яку входить територія с. Топорівці та с. Торговиця Городенківського району, с. Підвисоке Снятинського району.

Залучено Городенківське районне відділення Національної поліції, 2 чол., техніки –1од; Управління Держпродспоживслужби в районі,  6 чол., техніки -2 од; Головне управління Держпродспоживслужби в області – 2 чол., 1 од. техніки та 3 чол. МОГ Городенківського РВ У ДСНС в області.

Читайте також: На Прикарпатті через африканську чуму загинуло 45 свиней

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...