Мед Атлант

Конфлікт через директора: у школі на Коломийщині батьки добились справедливості

У селі Пилипи Матеївецької ОТГ Коломийського району декілька тижнів тривав конфлікт, через який батьки не пускали дітей до школи. Причиною конфлікту стало призначення нового директора школи. Вчора батьки все-таки добились справедливості і питання було вирішено.

Нагадаємо, батьки прагнули, щоб голова ОТГ Петро Книшук призначив директором школи Михайла Германа, який займав цю посаду до свого виїзду за кордон. За час його відсутності виконуючою обов’язки директора була Любов Пігуляк, однак, без будь-яких причин вона написала заяву на звільнення. Після чого Петро Книшук призначив виконуючою обов’язки вчительку, яка до цього часу займала посаду завуча. Такі зміни обурили батьків, тому вони декілька разів не пускали дітей до школи. Зокрема, 11 вересня, на уроках були присутні 17 із 116 дітей. Батьки тричі звертались до голови ОТГ зі проханням повернути Михайлу Герману його робоче місце. Однак, на ці звернення і запрошення до обговорення Петро Книшук не відповідав.

У понеділок батьки написали четверте звернення і знову провели збори. Цього разу голова ОТГ все-таки з’явився. Після двогодинної дискусії Петро Книшук сказав, щоб Михайло Герман писав заяву на повернення до посади директора, а діти йшли до школи. Та не всі вителі сприйняли цю інформацію позитивно. У мережі фейсбук повідомили про те, що наступного дня одна із вчителів вживала образливі слова до дітей.

Незважаючи на незадоволення деяких вчителів, вчора, 12 вересня, голова ОТГ підписав заяву від Михайла Германа. І вже сьогодні Михайло приступив до роботи. Батьки сподіваються, що на директора чи дітей не буде жодного тиску з цього приводу.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...