Мед Атлант

У Франківську презентували короткометражний фільм “70-ті” за романом Степана Процюка. ФОТО

Сьогодні, 14 вересня, в Івано-Франківську відбувся прем’єрний показ короткометражного фільму “70-ті” за романом Степана Процюка “Травам не можна помирати”.

Режисер фільму – Тарас Бенюк. В ролях актори “Нового Театру” Володимир Тафійчук, Тарас Бенюк та Андрій Дівончук.

Степан Процюк запропонував мені зняти буктрейлер, але ми згодом вирішили, що кращий варіант – короткометражний фільм. Дуже важливо, щоб люди знали свою історію, тому ми всі перейнялись цією актуальною темою і проблемою, яка піднімається у фільмі”, – каже режисер та актор Тарас Бенюк.

Зйомки фільму відбувались у підвальних приміщеннях редакції “Галичини”. Кошти на зйомки виділила міська рада з бюджету Івано-Франківська.

Степан Процюк розповів, що тема роману йому дуже близька, адже він бачив, що відбувалось у 70-их роках і, в якому тяжкому стані тоді перебував його батько.

Цей роман розповідає про тих окремих, які намагались створити спротив у системі, тих, які боролись. У нас героїчна історія, історія лицарів і про неї варто писати, – каже Степан Процюк.

Презентація книги відбудеться завтра. Сьогодні присутні мали змоги побачити вражаючий короткометражний фільм, який за короткий час зміг передати ситуацію, які відбувалась у 70-их роках.

Читайте також: Дзідзьо презентував у Франківську свій фільм “Dzidzio Контрабас”. ФОТО/ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...