Мед Атлант

Облрада підтримала створення однієї ОТГ, але відмовила іншій

Сьогодні, 15 вересня, під час засідання 17-ої сесії обласної ради сьомого демократичного скликання депутати обговорили питання щодо перспективного плану формування територій громад області.

Йдеться про утворення двох територіальних громад: Дзвиняцька ОТГ у Богородчанському районі, до якої мали б увійти села Космач, Міжгір’я, Росільна і Дзвиняч, та Переріслянська ОТГ, яка мала б об’єднати села Перерісль, Волосів, Гаврилівка, Камінне, Лісна Тарновиця, Тисмениччани, Фитьків і Цуцилів у Надвірнянському районів.

Заступник голови облдержадміністрації, депутат облради Богдан Кобилянський зачитав зміни, які пропонується внести до перспективного плану. Та зауважив, що люди мають право об’єднюватись так, як вони бажають.

Думки депутатів з приводу цього питання розділились. Депутат Василь Мельничук каже, що нещодавно проводили перевірку спроможності громад, відтак, Тисменичанська ОТГ отримала позитивну оцінку.

А чи буде спроможною до існування Переріслянська ОТГ? Давайте будемо голосувати за Дзвиняцьку ОТГ, а питання Переріслянської під пунком 2 вилучимо, – запропонував Мельничук.

“За” новий перспективний план виступили депутати Ольга Федишин та Тарас Виноградник. Деякі депутати виступили “проти”, пояснюючи тим, що незабаром громада відмовиться від такого свого бажання.

Представник Надвірнянщини виступив за збереження центру громади в Тисменичанах. Такої ж думки дотримався заступник голови Надвірнянської районної ради Ігор Писклинець.

Представниця від села Фитьків Марія Дмитрук висловила протижежну думку.

Ми не повинні лишатись великою сільською радою. Тому варто виступати “за” створення Переріслянської ОТГ, – відзначила Марія Дмитрук.

70 депутатів проголосували за основу. Дзвиняцьку ОТГ підтримали 71 депутат, а Переріслянську – 27. Відтак, центр ОТГ буде у Тисменичанах.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...