Мед Атлант

Скільки грошей Україна витрачає на дороги

Довжина доріг місцевого значення в Україні, які з’єднують міста й села в межах областей між собою, становить понад дві третини від загальної протяжності трас.

Аналітики порталу розібралися, які кошти держава має намір виділити на їх ремонт і будівництво в 2018 році, інформує “Слово і діло”.

Відзначимо, що за останні три з лишком роки рекордну суму на будівництво та ремонт автодоріг «Укравтодор» отримав із бюджету в 2015 році: тоді на це було надано 23,1 мільярда гривень, причому держагентство автодоріг із цих коштів не встигло виділити близько 200 мільйонів гривень.

Минулого року фінансування з бюджету було значно скромнішим – у документі фігурувала цифра 13,9 мільярда, однак «Укравтодору» довелося залучити ще кредити на суму близько 1,2 мільярда, тож загальні витрати в 2016 році на підтримку доріг склали приблизно 15,1 мільярда.

Остаточної суми витрат цього року в «Укравтодорі» поки не назвали – до кінця року ще досить далеко, проте в бюджеті закладена сума в 17,4 мільярда, що з урахуванням інфляції не набагато більше за торішню цифру.

При цьому, згідно з бюджетним плануванням на наступні три роки, витрати на дороги збираються наростити майже до 70 мільярдів гривень до 2020 року, а в 2018-му прогнозоване виділення коштів складе близько 33 мільярдів гривень.

Найбільше фінансування в 2018 році отримають місцеві дороги в Харківській області: там на них планують виділити близько 708 мільйонів гривень.

Аналітики Слова і Діла зібрали дані про те, скільки грошей держава має намір виділити на ремонт і будівництво доріг місцевого значення наступного року.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...