Мед Атлант

Івано-Франківська ОДА є однією з найзакритіших в Україні для малого та середнього бізнесу

Про це свідчить дослідження активістів Громадський Контроль, які проаналізували кількість допорогових неконкурентних купівель в Система публічних електронних закупівель ProZorro, що проводяться усіма облдержадміністраціями країни.

На основі даних про публічні закупівлі було складено рейтинг відкритості, за яким Івано-Франківська обласна державна адміністрація пасе задніх.

Даний рейтинг було сформовано на основі 3 показників:

1) Співвідношення неконкурентних та конкурентних допорогових закупівель у відсотковому значенні за 9 місяців 2017 року (високий відсоток конкурентних закупівель говорить про бажання ОДА добровільно проводити в системі допорогові закупівлі з аукціонами). Детальніше: https://1drv.ms/i/s!Au40BbHMtYfagSbDmBqeg9TUPhJJ

2) Відсоток завершених закупівель за 8 місяців 2017 року. Детальніше: https://1drv.ms/i/s!Au40BbHMtYfagSc8CMs0l9JMptU5

3) Середня ціна одного тендеру в конкурентних торгах, а також очікувана вартість, поділена на загальну кількість конкурентних торгів за 9 місяців 2017 року.Чим нижча середня ціна закупівлі, тим більше дрібних закупівель, які розміщує влада у системі ProZorro. Детальніше: https://1drv.ms/i/s!Au40BbHMtYfagSmGOs9O_AHhfWpV

Світлина від Антикорупційна Платформа.

Світлина від Антикорупційна Платформа.

Світлина від Антикорупційна Платформа.

В багатьох ОДА вже давно формально працюють розпорядження по впровадженню допорогових закупівель через Система публічних електронних закупівель ProZorro, проте Івано-Франківська дуже довго наважується на такий крок. А отже навіть і не думає економити бюджетні кошти, сприяти конкуренції в закупівлях, покривати корупцію і чисельні порушення. Наша організація вже зверталась і продовжуватиме звертатись до правоохоронних та контролюючих органів з приводу порушень у закупівлях Івано-Франківської ОДА, – інформує Антикорупційна Платформа.

Читайте також: Івано-Франківськ увійшов у трійку міст рейтингу прозорсті. ПЕРЕЛІК

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...