Мед Атлант

В прокат виходить фентезі “Сторожова застава”, в якому роль богатиря зіграв франківець Роман Луцький

Завтра, 12 жовтня, в прокат виходить повнометражне пригодницьке фентезі «Сторожова застава». Одну з головних ролей у стрічці зіграв франківський автор Роман Луцький.

Світлина від Сторожова Застава.

Роман Луцький

За плечима Романа п’ять ролей в кіно та більше двадцяти  ролей, зіграних на сцені Івано-Фраківского академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Івана Франка. Серед його образів: Лукаш у «Лісовій пісні», Мікеле в «Шлюбі по-італійськи», Вершинін у «Трьох сестрах», Зевс у «Енеїді» та Михайло в «Солодкій Дарусі».

Повнометражне україномовне пригодницьке фентезі зняли за мотивами однойменної книги Володимира Рутківського – «Сторожова застава». Це історія про те, як сучасний школяр Віктор через загадковий портал часу потрапляє в казкове минуле, де знайомиться з билинними богатирями Олешком Поповичем, Іллею Муромцем і Добринею Микитичем і разом з ними встає на захист Сторожової застави від половців. Вітя б’ється з міфічними героями, бореться зі своїм страхом і набуває мужності.

Режисером картини виступив Юрій Ковальов, оператором-постановником – Юрій Король, а головні ролі у фільмі виконають Данило Каменський (Віктор), Єва Кошова (Оленка), Роман Луцький (Олешко), Максим Дрозд (Ілля), Георгій Деревянський (дід Овсій), Станіслава Красовська (Росанка), Наталія Сумська (Миланка), Олександр Комаров (Добриня), Ержан Нуримбет (Андак), Ерболат Тогузаков (шаман) та Іван Денисенко (Тугарин).

10 жовтня пройшли перші покази «Сторожової Застави». На кіностудії FILM.UA стрічку переглянули представники ЗМІ, які також побували на екскурсії локаціями зйомок. На прес-конференції з нагоди релізу журналісти поділилися з творцями фільму першими враженнями, зауваженнями і захопленням. А ввечері у кінотеатрі “Оскар” у Києві з історичним аншлагом відбувся допрем’єрний показ фільму за участі Партнерів релізу, кінематографістів та зірок.

Вже завтра, 12 жовтня, стрічка виходить у прокат у кінотеатрах.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...