Мед Атлант

В місцевих МАФах можуть заборонити продаж алкогольних напоїв

Сьогодні, 31 жовтня, відбулася щотижнева оперативна нарада у міського голови. Окрім іншого, посадовці обговорили питання про механізм реагування на факти незаконного продажу алкогольних напоїв та порушення встановленого режиму роботи закладами торгівлі.

За словами заступника міського голови Богдана Білика кількість підробленої горілки і кількість «наливайок» збільшується в залежності від росту цін на алкоголь.

Так виходить, що зараз міська влада повинна стимулювати розпивання алкогольних виробів і купівлю тютюну, щоб отримати більше коштів у бюджет міста. Розпорядженням міського голови створено робочу групу щодо моніторингу місць торгівлі підакцизними товарами. Ми провели обстеження понад 400 закладів торгівлі, в тому числі і тимчасові споруди (загалом – 57 ТС, що становить 16% від загальної кількості діючих ТС).

Богдан Білик зазначає, що часто продають алкогольні напої і тютюнові вироби особам, які не досягли 18 років.

Фіскальною службою зафіксовано 6 таких випадків. Сума штрафів за скоєні правопорушення 40, 8 тис. грн. Крім того, учасникам реалізації підакцизних товарів неповнолітнім анульовано ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкоголем і тютюновими виробами.

На що Руслан Марцінків відповів, що ці МАФи — це «конкретні наливайки».

Може заборонити в МАФ реалізовувати алкогольні напої?, — запитав присутніх міський голова.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...