Мед Атлант

Активісти проаналізували, як працюють народні депутати у Верховній Раді

Сьогодні, 7 листопада, представники Комітету виборців України презентували свої дослідження щодо роботи Верховної Ради України. Саме у листопаді, виповнюється три роки діючому парламенту.

Відтак, згідно результатів дослідження, у Верховній Раді станом на 1 листопада зареєстровано 10 327 законопроекті.

Перш за все, хочеться відзначити, що депутати 8 скликання стали рекордсменами за запропонованими законопроектами. Ці депутати є найбільш активними законотворцями у порівнянні з депутатами попередніх скликань. І як наслідок – в нас Верховна Рада зараз нагадує конвеєр по штампуванні законопроектів, і не завжди ефективних. До того ж, лише 12% з поданих законопроектів у майбутньому стають Законами.

Найбільш продуктивним законодавцем є Президент України, законопроекти якого найчастіше приймаються Верховною радою, аніж ініціативи уряду чи народних депутатів.  За три роки Президент вніс до ВР 131 проект закону, із них 100 або 76% були прийняті і наразі є діючими законами.

Окрім цього, активісти проаналізували, що найменш ефективними серед лідерів фракцій є Юрій Бойко, Юлія Тимошенко, Олег Ляшко. До уваги було взято такі показники як відвідування пленарних засідань ВР та засідань парламентських комітетів, участь в голосуваннях, кількість успішних законопроектів.

До списку найбільших депутатів-прогульників, активісти зарахували Дмитра Яроша, Андрія Білецького, Сергія Клюєва, Михайла Добкіна, Олександра Онищенка, Дмитра Добкіна, В’ячеслава Богуслаєва, Віталія Чепиногу, Юлію Льовочкіну та Костянтина Жеваго.

Також значна кількість народних депутатів відвідували засідання, однак свідомо ігнорували голосування. Так, третина народних депутатів пропустили половину голосувань ВР за три роки. Із них 43 нардепи – пропустили 90% голосувань.

Активісти також порахували, що за усі прогули з народних обранців було стягнуто більше 5 мільйонів гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...