Мед Атлант

Франківських правоохоронців, які заарештували п’яних СБУшників на сході, судитимуть у закритому режимі

У жовтні минулого року бійці батальйону поліції «Івано-Франківськ» на блокпосту під Маріуполем затримали нетверезих співробітників СБУ в Донецькій області та Мангуського військкомату, які в цивільному одязі й на цивільному автомобілі намагалися проїхати через блокпост. Детальніше про цю ситуацію можна прочитати в статті журналу МІСТО Правосуддя по-донецьки Батальйон «Івано-Франківськ» відстоює свою честь

Тамтешній суд порушників виправдав. Тепер судять франківців, яких підозрюють у перевищенні повноважень.

Командир зведеного батальйону “Івано-Франківськ” Олександр Гришненко, який тоді був командиром блокпосту біля Мелекино, розповів виданню 0629, що судові засідання щодо правоохоронців зробили закритими.

Саме пан Олександр тоді подзвонив в поліцію і повідомив, що співробітники батальйону “Івано-Франківськ” затримали озброєних людей у нетверезому вигляді, які 14 жовтня 2016 року намагалися перетнути блокпост, вказавши неправильний пароль. Гришненко розповів, що практично 9 місяців після резонансу усі замовкли про цю справу. Пізніше прийшла постанова з прокуратури, згідно з якою необхідно провести слідчі дії відносно бійців. У прокуратурі пояснили, що їх підозрюють в перевищенні службових повноважень. Чоловіків почали викликати на допити.

Ми відповіли, що пройшло багато часу і не пам’ятаємо, хто, де стояв і що робив, – розповів Олександр Гришненко.

Заступник командира повідомив, що справи щодо бійців “Івано-Франківська” і співробітників СБУ, які не підкорялися вимозі поліціянтів, повинні були закрити, але, як з’ясувалося, це не так. 10 листопада у Жовтневому суді Маріуполя пройде суд над бійцями “Івано-Франківська”. Їм інкримінують побиття співробітників СБУ.

Нас просто хочуть потопити, – відмічає Олександр Гришненко, додаючи, що суд з незрозумілих для нього причин зробили закритим.

Це не згвалтування, не вбивство, це звичайне затримання, в тім не було нічого таємного, – говорить він.

На сайті суду навіть немає назви справи – тільки дата і ім’я судді.

Вони бояться розголосу. Бояться камер. Це якісь тоталітаризм і диктатура. Але ми все одно прийдемо на процес, фіксуватимемо і вимагатимемо відведення судді, – заявив заступник командира.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...