Мед Атлант

У Франківську урочисто відкрили культурний проект “Японія – традиція краси”. ФОТО

Сьогодні, 9 листопада, в рамках року Японії в Україні в Обласному художньому Музеї Мистецтв Прикарпаття відкрили культурний проект “Японія – традиція краси”.

Культурний проект “Японія – традиція краси” – це інтерактивна виставка, в експозицію якої входить 10 стендів друкованих на тканині і 25 фотографій про культуру та мистецтво Японії. Захід проходить за підтримки Посольства Японії. На ньому актори ресторану-театру “Кабукі” влаштували музично-театральне дійство. На відвідувачів чекають інтерактивні лекції, кіноклуби, мультклуби, зустрічі з цікавими людьми, майстер-класи для дітей та дорослих, а також екскурсії по експозиції виставки.

Ми хочемо, щоб мешканці ознайомилися з традиціями, і звичаями. Заплановано багато локацій, – розповів організотор та координатор культурної асоціації “Новий акрополь” Олександр Дутка.

На виставці є багато речей, які відображають традиції Японії. Це і мечі, і ляльки. Японська культура дуже чутлива, як і люди. Глибина думки накопичується і передається з покоління в покоління. Японці не прості, але відповідають закону своїм характером. У них немає поняття “добра і зла”, але є поняття “чистоти”, – Олена Дутка волонтер культурної асоціації Новий Акрополь”.

Довідково:

Виставка включає історичну хроніку, чайну церемонію, сад каменів, поезію, театр, шлях воїна тощо; Самурайський меч; Традиційний одяг (кімоно); Декоративні ляльки; Вишиті кулі темарі; Сімейні герби камон; Лялька до Свята хлопчиків ґоґацу-нінґьо.

Заходи:
Майстер-клас «Мистецтво живопису сумі-е»
Атмосферна зустріч «Таїна японської душі»
Майстер-клас для дітей «Мистецтво орігамі» (з 7 років)
Дитячий кіноклуб. Мультфільм «Тоторо»
Майстер-клас для дітей «Японська ікебана» (з 7 років)
Лекція «Чарівність японського мистецтва»
Таємниці чайної церемонії
Майстер-клас «Мистецтво хайку»
Кіноклуб «Бусідо. Шлях воїна»
Екскурсії для школярів і студентів по виставці.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...