Мед Атлант

У СТЕК кажуть, що в одній з франківських шкіл холодно через порушення функціонування внутрішніх мереж

Протягом останніх декількох тижнів в інформаційному просторі Івано-Франківська досить часто можна було чути звинувачення на адресу ТОВ «СТЕК» у холодних класах школи № 15.

На виконання протокольного доручення міського голови, 08 листопада 2017 року комісією у складі директора школи – Бойчука В.Є., заступника директора школи з господарської роботи – Ліщинського В.В., представника ТОВ «СТЕК» – Стовбана В.О. та за участю інженера відділу енергозбереження ДМП «ІФТКЕ» – Хоробчука Є.М., здійснено обстеження об’єкту теплопостачання.

Про це інформують на сайті ТОВ “Станіславська теплоенергетична компанія”.


За результатами обстеження встановлено: температура повітря у навчальних класах та кабінетах + 18 С (за інформацією працівників школи – у старому корпусі школи + 21 С). При цьому, згідно абзацу другого пункту 5.5. розділу 5 Державних санітарних норм і правил влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів (ДСанПіН 5.5.2.008-01,затверджений Постановою Головного державного санітарного лікаря України від 14.08.2001 р. № 63, погоджений Листом Міністерства освіти і науки України від 05.06.2001 р. № 1/12-1459), у приміщеннях класів та кабінетів температура повітря має бути 17-20 С, в майстернях по обробці металу і дерева 16-18 С, в спортивному залі 15-17 С, в актовому залі 17-20 С, у вестибюлі, гардеробі 16-19 С, тощо, отже – температурний режим у школі, станом на дату проведення комісійного обстеження, знаходиться у межах встановленої законодавством України норми.

При цьому, тепловий лічильник на вводах до школи не зафіксував істотних відхилень обсягу і температури теплоносія, який подавався до школи із початку опалювального сезону, теплоносій подається постійно і стабільно, температура теплоносія, який подається до школи складає + 51 С (на момент перевірки), що відповідає температурному графіку подачі теплоносія; при цьому, обстеженням зафіксований перепад тиску у магістральній тепловій мережі (7,8 атмосфер) і після елеваторного вузла у тепловому пункті школи (3,8 атмосфер).


Отже, єдиною причиною нарікань щодо недотримання температурного режиму у школі – є порушення функціонування внутрішніх мереж, за які несе усю відповідальність адміністрація школи. Неналежна експлуатація внутрішніх мереж адміністрацією школи призводить до порушення температурних норм, через що страждають діти, адже сьогоднішня перевірка підтвердила – школа забезпечена теплоносієм від ТОВ «СТЕК» на достатньому для опалення рівні.


За результатами обстеження адміністрації школи рекомендовано:
– провести позачергові профілактичні роботи на елеваторному вузлі в тепловому пункті школи;
– провести балансування внутрішньобудинкових мереж системи опалення школи.

Вкотре наголошуємо, на цей раз – персонально адміністрації школи № 15, що УСЯ запірна арматура (задвижки) у школі мають ПОСТІЙНО знаходитися у положенні «повністю відкрито», а працівникам школи ЗАБОРОНЕНО «прикручувати» подачу теплоносія окрім випадків внутрішніх поривів.

Читайте також: У “СТЕК” запевняють, що франківці не платитимуть за відсутність тепла

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...