Мед Атлант

В Івано-Франківську обговорили проблему реабілітації бійців АТО

Сьогодні, 9 листопада, в облдержадміністрації відбулася нарада за участю голови облдержадміністрації Олега Гончарука з питань роботи центрів допомоги учасникам АТО. Окрім іншого, волонтери з чиновниками обговорили проблеми, які потребують нагального вирішення, одне з них —  реабілітація ветеранів АТО.

Питання психологічної реабілітації військових, які пройшли війну, залишається актуальним навіть через три роки з початку війни. За словами координатора проекту «Побратими» Андрія Фармуги в деяких районах люди байдуже відносяться до цього:

З 14 районів нашої області, лише в шести було проведено необхідні заходи. Тим більше, що було протокольне доручення. Хтось каже, що їм не вистачає 5- 10 тисяч гривень для цього, але щоб стіл накрити чиновникам завжди знаходять. Ці люди завтра будуть підходити до Вас з якимись питаннями, а Ви будете казати, що вони (ред. —  бійці АТО) неадекватні. Але давайте подивимося на другу сторону медалі, що Ви зробили для того, щоб цього не було?, — звернувся волонтер до представників районних державних адміністрацій.

У свою чергу голова облдержадміністрації порекомендував змінити цю ситуацію в найкоротший термін:

Щоб наступного тижня я психіатрів в райони не відправляв. Ми будемо говорити по-іншому…Не знайти в районі 5 тисяч гривень. Це просто сором

Також під час наради стало відомо, що від сьогодні Центр допомоги учасникам АТО очолюватиме ветеран антитерористичної операції Андрій Демиденко.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...