Мед Атлант

Юстинку, яка 9 місяців перебувала у франківській лікарні, сьогодні віддадуть опікуну

У соматичному відділенні дитячої лікарні по вулиці Чорновола вже 9 місяців знаходиться дівчинка Юстинка, яку покинула мати.

Сьогодні, 10 листопада, під час постійної комісії з прав дитини розглянули звернення від приймного батька Юстинки, який бажає опікуватись дитиною, інформує МІСТО.

Начальник відділу з питань соціально-правового захисту дітей служби у справах дітей Тетяна Гищук повідомила, що 10 вересня відбулось судове засідання щодо позбавлення батьківських прав матері Юстинки. Як розповіли, матір приходила до дівчинки тільки одного разу, після судового засідання.

Юрконсультант клінічної лікарні Валерія Конончук каже, що мати не впізнала свою дитину, не взяла її на руки та не виявила бажання побути з дитиною.

Сказала, що це не її дитина, а побути з нею не хоче, тому що ввечері поїзд до Києва, де вона наразі проживає, – каже юрконсультант.

На засідання комісії прийшов потенційний опікун Юстинки. Він повідомив, що приходить часто до дівчинки та хоче опікуватись нею.

Голова комісії довів до відома чоловіка про те, що опіка не дає йому жодних прав, але накладає великі обов‘язки. На що він відповів, що готовий на все, тільки, щоб отримати опіку над своєю дитиною.

Якщо би нам чинне законодавство, складаючи акт про покинуту дитину, не шукати абтьків, дитина була б усиновлена ще давно, – повідомила член комісії.

Комісія рекомендувала тимчасове перебування Юстини у батька.

Віддамо сьогодні прийомному батькові, віримо в них і сподіваємось на те, що не буде порушень, – зауважив Олександр Левицький.

Раніше, ми писали, що іванофранківці уже кілька місяців відвідують маленьку дівчинку. Дівчинка народилася з вагою 900 г, саме тому вона маленька і худенька. Лікарі запевняють, що розвивається дівчинка добре і повністю здорова. Проблема тільки в тому, що навідують її чужі люди, а не рідні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...