Мед Атлант

На Прикарпатті вчителька початкових класів, яку двічі звільнили зі школи, звинувачує поліцейських у перевищенні службових обов’язків

Поліцейські у Виноградський навчально-виховний комплекс приїжджають часто. За допомогою до правоохоронців вчителі навчального закладу звертаються тому, що їхня колега-вчитель початкових класів тривалий час порушувала трудову дисципліну.

Ще наприкінці 2015 року у Виноградському НВК трапився конфлікт між класною керівничкою 1-го класу та вчителькою англійської мови на очах у дітей. Згодом ситуація загострилася, і це  призвело до того, що жінка була звільнена з посади вчителя початкових класів. Педагог подала позов до суду щодо відновлення її на роботі

Як йдеться у судовому рішенні,  позивачка і відповідач —  управління освіти, молоді і спорту Коломийської райдержадміністрації по-різному трактують ситуацію, що сталася.  Звільнена вчителька переконує, що конфлікт розпочала не вона, а тодішній директор школи неупереджено до неї ставився і шукав причини її звільнити.

Відповідач та сторони по цій справі розповідають зовсім протилежне. Зокрема, поліцейські навели факти підтвердження, що класна керівничка перша штовхнула вчителя англійської, внаслідок чого остання впала на парту. Деякі учні почали боятися класної керівнички. Також зазначається, що раніше позивачка притягувалась до дисциплінарної відповідальності за неналежне виконання своїх посадових обов’язків —  відносно неї надходили скарги батьків щодо застосування нею сили до дітей, словесних образ, а також про словесні конфлікти із вчителями та застосування відносно них сили.

Відтак, суд прийшов до висновку відмовити у позові та не поновляти на роботі. Однак, з такою ухвалою позивачка була не згідна, тому подала апеляцію на це рішення в Апеляційний суд Івано-Франківської області. І згідно рішення від 25 січня 2017 року педагога все-таки поновили на роботі у Виноградському НВК.

Проте, пройшло дев’ять місяців вчительку знову звільнили:

Згідно наказу від 5 жовтня 2017 року звільнено з посади вчителя початкових класів за систематичне порушення, невиконання трудової дисципліни та внутрішньо-трудового розпорядку, — пояснює директор Виноградського НВК Світлана Іванчишин.

Можна припустити, що таке рішення педагогу не сподобалося, бо через декілька днів в школі знову трапився конфлікт за її участі. Щоб вирішити конфліктну ситуацію, в школу приїхали правоохоронці, однак звільнена вчителька тоді  поскаржилася і на дії самих поліцейських.

 За скаргою цієї вчительки, на яку жаліється ціле село, розпочато у прокураторі кримінальне провадження відносно правоохоронців з приводу перевищення службових обов’язків. Вона вважає, що ми своїм приїздом наштовхнули управління освіти, щоб її звільнили з роботи. Це справді проблемна ситуація. Пам’ятаю такий факт, коли ця вчителька закрила дітей в класі. Тому, більшість батьків засуджують її дії, — розповідає начальник Коломийського ВП ГУ НП Остап Білейчук.

У поліції також розповідають, що наразі є відкриті провадження відносно посадових осіб управління освіти за її скаргою, відносно керівництва школи та сільської ради.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...