Мед Атлант

У франківця вилучено наркотики на мільйон гривень і два пістолети. ФОТО

Оперативники внутрішньої безпеки НПУ спільно з працівниками управління протидії наркозлочинності Івано-Франківської поліції та обласної прокуратури затримали на збуті наркотичних засобів місцевого мешканця.

Під час обшуку вдома у чоловіка було виявлено ще 12 кілограмів наркотичного зілля. У жовті 2017 року працівники Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України отримали інформацію про те, що на території області здійснюється розповсюдження наркотичних засобів. Під час перевірки оперативники встановили особу “наркоділка”. Ним виявився 26-річний житель Івано-Франківська, раніше неодноразово судимий за низку злочинів: крадіжки, зберігання наркотиків, порушення правил експлуатації транспорту та хуліганство із застосуванням зброї.

Незважаючи на зазначенні правопорушення, вчиненні молодиком, суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Однак це не завадило підсудному продовжити свій злочинний шлях. Опинившись на волі, зловмисник налагодив «бізнес» – збут канабісу та амфетаміну. Про це МІСТУ повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Оперативники управління внутрішньої безпеки НПУ і управління протидії наркозлочинності поліції Івано-Франківщини разом з працівниками прокуратури області затримали зловмисника відразу після збуту ним 50 грамів канабісу та 20 грамів амфетаміну. Чоловіка затримано в порядку ст.208 КПК України.
За місцем проживання затриманого та в його гаражному приміщенні під час санкціонованого обшуку було виявлено і вилучено 12 кілограмів канабісу. Вартість вилучених наркотиків за цінами «чорного ринку» становить мільйон гривень. Також знайшли правоохоронці і два пістолети та набої до них.

Затриманого доставлено до прокуратури області для оголошення ще однієї підозри. За збут наркотичних засобів фігурантові загрожує позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна. Також перевіряється можлива причетність до цього незаконного «бізнесу» і працівників правоохоронних органів.

За зібраними матеріалами УДВБ НПУ слідчі прокуратури Івано-Франківської області розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Читайте також: ДТП у Франківську: легковик врізався у припарковану машину, на місці немає нікого. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...