Мед Атлант

Прикарпатський університет отримає 90 тисяч євро на модернізацію педагогічної освіти

Прикарпатський національний університет став першим вищим навчальним закладом в Україні, що буде грантоотрмувачем ЄС і розпорядником цих грошей.

Про це повідомив ректор вишу Ігор Цепенда на прес-конференції в Івано-Франківську 21 листопада.

За його словами, наразі Прикарпатський університет реалізує чотири проекти програми «Еразмус+», серед них – MoPED. Окрім ПНУ, партнерами програми MoPED є університет Деусто (Іспанія), AGH Університет науки і технологій (Польща), Кіпрський університет, Київський університет ім. Бориса Грінченка, Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет  ім. Григорія Сковороди, Уманський державний педагогіний університет  ім. Павла Тичини, Південноукраїнський національний педагогічний університет ім. К.Д. Ушинського, Луганський національний університет ім. Тараса Шевченка та ТзОВ «Quality Ukraine».

Начальник відділу управління проектами Прикарпатського університету Любов Зінюк розповіла, що завдяки програмі впровадять сучасні методики викладання за допомогою комп’ютерних технологій. Вона зазначила, що загальний бюджет проекту на три роки – ~900 тисяч євро.

Кожен український університет, що є учасником проекту, отримає приблизно 90 тисяч євро. Але оскільки грантоотримувачем є Прикарпатський – то спочатку всі гроші, виділені для українських вишів, отримає наш університет. А вже потім розподілить їх між європейськми і українськими парнерами проекту, – зауважила Любов Зінюк.

У рамках програми, додає вона, зроблять велику зоновану аудиторію з меблями-трансформерами – «Інноваційний клас».

Це буде така собі практична база, де майбутні вчителі зможуть опановувати сучасні технології, – пояснює Зінюк і уточнює, що меблі придбають за власні кошти університету.

Окрім облаштування аудиторії, у рамках програми розроблять навчальні матеріали для сучасних методик викладання. Також через MoPED для 450 викладачів українських педагогічних університетів проведуть тренінги. Крім того, створять 18 курсів для навчальних програм на ступені бакалавра чи магістра.

Ректор Ігор Цепенда каже, що в рамках проекту також розроблять  платформу дистанційного навчання для учнів гірських шкіл.

Аби діти взимку не добиралися автобусами небезпечними маршрутами, а могли навчатися вдома, – пояснив він.

Тривалість проекту MoPED три роки – до жовтня 2020.

Читайте такожФранківський виш підписав угоди про співпрацю з ПАТ “Укрнафта” та норвезькою компанією AGR. ФОТО/ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...